Rabarbrakake
180 g mykt smør
180 g sukker/fruktose
180 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 egg
3 ss kaldt vann
5 stilker rabarbra
sukker,kanel, ev hakkede mandler eller nøtter
Denne oppskriften er til 24 cm form. Til langpanne, gang oppskriften med 2 eller 3 . Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.
Varm stekeovnen til 180oC. ( jeg måtte øke til 200 grader og høyere opp i ovnen + jeg valgte til slutt å sette på varmluft).. Skjær rabarbra opp i biter.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt .Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.
Stek på nederste rille 35-40 min.
Server kaken lun med krem, vaniljekesam eller is.
Annie Me
Et ferdig prosjek, et opprekket prosjekt.....
for 2 måneder siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar