søndag 15. mai 2011

Sjå hun baker..

Seks brød og ett langpanne brød..
Laget på utgangspunkt i denne oppskrift:

Langpannebrød med frø

2 ts salt
2 ts sukker
50 g gjær
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkefrø
5 dl fint rugmel (eller fint sammalt mel)
ca 8 dl hvetemel
5 dl lunka vann
2 ss olje

Bland sammen alt det tørre, lag en grop og hell oppi det våte. Elt sammen og klapp ut deigen i ei stor langpanne. Strø sesamfrø over og skjær opp i passe store ruter. La deigen etterheve ca 20 min. Forheving er ikke nødvendig, men hvis du har tid, er det lurt for at resultatet skal bli ekstra godt og luftig!

Stekes på 225 gr i ca 20 min.

Brødene uten flette: hvetemel og grovbrød mel, 4 dl yoghurt, knust corn flakes, store havregryn ca 2 dl vann..1 pk tørrgjær.. Og ca 1 ts bakepulver.. ikke sukker
Flette brød: mel som over, solsikkefrø og linfrø + knust all brand, store havregryn.. ca 2 dl yoghurt og 4 dl vann.. 1 pk tørrgjær.. ca 1 ts bakepulver.. ikke sukker..
Langpanne alt: blanding av melet, linnfrø, solsikkefrø, 2 dl yoghurt, 4 dl vann.. sukker..
 Ellers fulgte jeg olje, , salt etter oppskrifta


Spent på smakene :).

Men venter på Axel, som er på vei hjem fra Gardermoen...
Servere langpanne brødet til Gullasje suppe, som en sein middag/ varm kveld`s.

Annie Me.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar